Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

22 oktober 2011
16:00

Referat: Bua IF - Viskadalen IBK

Snabb genomgång...

Vi var för engångsskull ute i god tid och hade en sisådär 50 minuter på oss när vi kom till hallen (bra där Alex).

Motståndet bestod till största del av yngre killar och borde inte bli något större problem, trodde jag.
Ännu en match hade jag fel...

Vi kom iväg med 10 spelare, inräknat målvakt. Så 9 utespelare fördelat på 3 backar, 2 centrar och 4 forwards.

Bristen på backar skulle komma att visa sig bli det som till slut avgjorde i negativ bemärkning för oss.

Periodsiffrorna blev 4-4, 4-1, 4-5.

Vi gjorde första målet efter 1.24 och andra efter 6.13.
Bua utjämnade efter halva första, sen gjorde Clabbe mål från drygt halva plan med en "dragare". Vi turades om att göra mål men Bua hade aldrig ledningen.

Första perioden spelade vi riktigt bra och hade lätt flest och bäst chanser, men då måste man få bollen på mål, iaf om motståndar målvakten inte var den mest imponerande vi sätt...

I andra perioden skulle bilden ändras och Bua tog helt enkelt över, trots rätt simpla höjdbollar mot sina forwards.
Det var här vårt back "problem" visade sig. Att spela på endast tre backar sög mycket energi och när en av backarna hade smärtor i låret så blev det inte bättre.

Vi får tacka vår målvakt Adam att han lyckades hålla ner siffrorna i andra perioden.

När Bua tog över och vi fick jobba hem så mycket mer så tog även tröttheten över våra centrar också och det blev en väldigt jobbig andra period.
Motståndarnas målvakt utförde också några väldigt fina räddningar i denna perioden också...

I tredje spelade vi lite bättre men var alltför trötta i försvarsspelet.
Buas spelare kunde alltför ofta bara springa runt oss och de fortsatte med sina höjdbollar som de av någon anledning vann allt för många.

Bua sprang iväg till 9-6 men vi lyckades reducera till 9-8 inom 36 sekunder!
Tyvärr orkade vi inte hålla uppe spelet och inom 5 minuter så låg vi under med 12-8, det går fort i innebandy.

En utvisning emot oss när endast 4 minuter återstod hjälpte inte vidare mycket heller... Men trots att Bua rullade boll riktigt fint höll vi tätt och kunde t.o.m reducera till 12-9 när det endast återstod 3 sekunder av vårt boxplay.

Vi gillar ju att göra snabba mål och mellan 12-9 och 12-10 tog det endast 13 sekunder. Dock vann ju Bua även snabbaste-mål-tävlingen genom att göra 8-5 endast 7 sekunder efter de gjort sitt 7-5 mål.

Så vad kan man då lära sig från denna match:

* Kan vara bra att ha minst 10 utespelare med sig, då det blir jobbigt när inte benen fungerar helt på alla spelarna :)

* Att låta André skjuta är nog inte fel, "nyförvärvet" skjöt in 3 mål i sin första match för säsongen, alla var runt halva plan!

* Adam är grymt duktig i mål, tråkigt att han måste behöva släppa in så många mål i varje match pga av dålig hjälp.

* Fredrik Serholt fortsätter prestera poäng, det blev 3 poäng (1+2) under denna matchen och han har nu gjort 11 poäng på 3 matcher, ligger i släkten kan tro :)

* Gammal är ändå äldst! Clabbe gjorde en strong insatts i försvaret och Leffe lubbade omkring uppe i anfallet och störde målvakten och motståndarnas försvar.
SuperStåhl lyckades sno åt sig 4 poäng (1+3) från denna match och trots urusel kondis gjorde en helt okej match. (petningar på frislag är bra ">)

Trots att vi inte lyckades bärga segern denna matchen heller så var den ändå riktig rolig att spela!

Nu försöker vi få ihop en större trupp till nästa match och kämpar vidare!